Mecalux termékek

További termékek

5

Raklapos állvány

5

Polcos állvány

5

Karos állvány

5

Pódium és ipari galéria

5

Kihúzható rakattartók

5

Rugalmas ütközésvédelem

5

Collision Sentry - Ütközésőr

5

Összes termék

Raklapos állvány

A raklapos állvány gyűjtő kategória számos további raklapos tárolási rendszert foglal magában. Mindegyik esetén egységes, hogy az állványrendszer raklapok tárolására lett kialakítva. Világszerte több elterjedt raklap szabvány létezik.

Magyarországon és Európában általánosan az EUR szabvány szerinti 800 x 1200 milliméteres raklapokat használjuk. A raklapos állványrendszer állvány kereteit vízszintes tartó gerendák kötik össze. A raklapok ezeken a gerendákon kerülnek elhelyezésre.

Felhasználási terület: Elsősorban kereskedelmi és ipari raktárakban, logisztikai központokban, építőanyag tárolás, élelmiszer és ital elosztó központok esetén.

További kiegészítők alkalmazásával a rendszer bővíthető nem raklapon tárolt dobozok, ládák, hordók, kábeldobok és egyéb csomagolású anyagok tárolására is.

Mecalux raklapos termékek

Mecalux Soros raklapos állvány - Univerzális megoldás, hogy hozzáférjen az összes rakathoz

Soros raklapos állvány

A raklapos állványok legáltalánosabb változata a soros raklapos állvány. Neve abból ered, hogy az állvány blokkok sorban vannak egymás mellett és köztük emberi és targoncás forgalomra alkalmas munkafolyosók vannak.

Olyan raktárak esetén ajánljuk, ahol különböző termékek tárolására van igény.

Be- és átjárható raklapos állvány (drive-in) - Tárolás halmozással. Optimális megoldás az elérhető hely kihasználására.

Be és átjárható raklapos állvány (drivein)

A be- és átjárható raklapos állványok esetén “tömbös” tárolás valósul meg, ami egy LIFO készletezési forma. Ez azt jelenti, hogy a folyosó leghátsó és legalsó pozíciójára kerül az első rakat. A második az első fölé és így tovább, majd ugyanígy a következő oszlop esetén is. A kitárolás fordított sorrendben történik.

Olyan raktárak esetén, ahol nagyon sok azonos méretű rakat tárolására van szükség.

Mecalux Gördíthető raklapos állvány - Maximalizált tárolási kapacitás hűtött, közepesen vagy lassan forgó termékek számára

Gördíthető raklapos állvány

Az állványsorok mozgatható mobil alvázra vannak telepítve, így mindössze egy munkafolyosónyi helyre van szükség és a többi sor közvetlenül egymás mellett helyezkedik el.

Olyan raktárak esetén előnyös, ahol a térfogat nagyon kritikus tényező, tipikusan hűtött, közepesen vagy lassan forgó termékek számára.

Mecalux átfolyó görgős raklapos állvány - Hatékony megoldás FIFO készletezés esetén.

Átfolyó görgős raklapos állvány

A raklapok egy-egy görgős rendszeren vannak elhelyezve, amely sorok egyik végén lehet a raklapot betárolni, míg a másik végén kitárolni. Egy rakat eltávolítása esetén a raklapok az enyhén lejtve elhelyezett görgőknek és a tömegüknek köszönhetően mozdulnak el, hogy a soron következő rakat legyen a kitárolási pozícióban.

FIFO készletezés esetén megfelelő, ahol sok azonos tömegű termék tárolása a cél.

Mecalux push-back raklapos állvány - Tökéletes helykihasználás puch-back raklapos állvánnyal.

Push-back raklapos állvány

A Mecalux típusú push-back raklapos állvány az átfolyó görgős raklapos állvány típusokhoz hasonlóan egy munkafolyosók nélküli blokkos megoldás, FIFO helyett LIFO készletezésre kialakítva.

Tipikusan átmeneti tárolási területként használatos, ahova az érkező kamion számára elő lehet készíteni az árut.

Kérdése maradt?

Írjon nekünk vagy tudjon meg többet cégünkről.